Rens Lieman – De impact van een on demand economie

Een inspirerende webinar op 11 maart om 16u00!

Dat we vandaag leven in onvoorstelbare luxe? Da’s zeker dat! Een taxi besteld met één klik, keuze uit een wereldkeuken én direct aan huis geleverd, postbodes die af en aanlopen met tubekes, gadgets en kledij… Same day delivery: vanzelfsprekend, toch? Alsof we nooit anders gewend zijn. Ons aanpassingsvermogen op vlak van digitalisering is verbazingwekkend, zeker in ons persoonlijke leven. Maar wat betekent dat voor de B2B-markt?

Slimme technologie staat op de B2B-deur te bonken 

Rens Lieman geeft de eerste Yukiwebinar van 2021. Hij legt uit hoe Silicon Valley en de technologische ontwikkelingen die daaruit voortvloeien meer en meer ons leven binnensluipen, beïnvloeden en misschien zelfs voor een stuk bepalen. Hij schreef er een boek over in 2018: ‘Uber voor alles: hoe de on demand-economie ons leven beïnvloedt’. Een vrije vertaling van on demand economie is platformeconomie. Het gaat over het concept: ‘ik-wil-het-nu-en-met-één-druk-op-de-knop’. In zijn boek analyseert hij de opkomst van taxidienst Uber en beschrijft hij hoe de on-demand-economie onze arbeidsmarkt, werk, dienstverlening en steden verandert. In deze Yukiwebinar gaat hij bovendien nog dieper in om de concrete uitwerking hiervan op de KMO-sector, de verwachtingen van klanten en ondernemers, en wat dat zou kunnen betekenen voor financiële dienstverleners. Verder schrijft Rens Lieman als journalist voor Nederlandse kranten en tijdschriften zoals NRC, Esquire, Vrij Nederland en Het Parool. 

De invloed van algoritmes en technologie op de werkvloer is niet te onderschatten. Dat is ook voelbaar in de accountancywereld. Het systeem uurtje factuurtje is in deze context niet houdbaar. Wat moet er dan veranderen? Laat Rens Lieman het je vertellen en schrijf je in! 

 

Schrijf je hier in!

Wil je de Yuki-software gratis uitproberen?

Ontdek alles wat ons boekhoudpakket jou te bieden heeft! Geniet nu van een gratis demo in de vorm van een online simulatie of een real-life demo bij jou op kantoor.