Kies als accountant voor maatwerk, advies en toegevoegde waarde: alleen zo ben je onvervangbaar

Ffieeuw, gelukkig. Technologie is je nog niet baas. Maar vergeet niet: écht onvervangbaar ben je toch nooit helemaal. Dus hou alle digitale ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en leer hoe je ze in je voordeel gebruikt.

Op 11 maart gaf Nederlands journalist Rens Lieman ons zijn kijk op de impact van een on-demand economie op de B2B-markt. Dit model is niet zomaar één op één te kopiëren voor de accountancywereld, al is de invloed van algoritmes en technologie op de werkvloer niet te onderschatten. Lees onder de video onze key takeaways.

Wat leerden we van Rens Lieman?

  • 1. Wat je thuiskantoor gemeen heeft met dark kitchens
    Rens Lieman had het erover: dark kitchens. Zo van die grootkeukens op een industrieterrein die volledig gericht zijn op de bezorgservice en minder op de fysieke beleving. Een beetje zoals we afgelopen jaar hebben geleefd. Je thuiskantoor is je B-locatie, maar je wil je klanten wel 100% service bieden. Daarbij helpt een all-in-one-cloudplatform. Zo bied je een driesterrenservice vanuit je dark office.
  • 2. Ken de knoppen van je klant: hét oogmerk van data-driven solutions
    Sinds on-demand-economie een ding is geworden, is het gebruiksgemak voor de klant heilig verklaard. Je zou denken dat dit verhaal zich in de accountancywereld vertaalt naar meer gestandaardiseerd en snel werk, zonder in te boeten aan kwaliteit. Dat is gedeeltelijk waar. Maar de échte meerwaarde zit in het menselijke aspect. Advies, je klant door en door kennen, cijfers laten spreken en ondersteunen waar nodig. Data-driven solutions sluiten het menselijke aspect niet uit, ze hebben elkaar net nodig.
  • 3. Waarom constante werkprikkels nodig zijn: on- én offline
    Met een paar keer klikken kan je jezelf kronen tot Uber-chauffeur. Die laagdrempeligheid om aan de slag te gaan, betekent ook dat er niemand is om je vertellen hoe jij je job moet uitoefenen. En toch werkt het Uber-systeem bijna feilloos. Hoe kan dat? Uber stuurt via de app constante werkprikkels en zorgt ervoor dat werknemers zich altijd netjes aan de regels houden en zelfs die extra mile gaan. Hoe dit voor jouw kantoor kan werken? Bouw ook digitale systemen in om je werknemers te motiveren. Via tips (geen instructies), erkenning voor hun werk, haalbare doelen en wie weet zelfs een bonus…

Klaar om je boekhouding naar het volgende niveau te tillen?