Wat je hebt gemist? 3 webinars over de euvels binnen accountancy

Een accountancykantoor leiden in een tranformerende sector is geen gemakkelijke klus. Door de exponentiële groei in digitalisering veranderen de verwachtingen van medewerkers en klanten ook. Deze drie webinars helpen je om het veranderingstraject succesvol te volbrengen.  

✔️  Rens Lieman: over on-demand-economy

✔️  Carlien Van den Bril: over HR in accountancy

✔️  Arjen Banach: over digitalisering en bedrijfscultuur

Bedrijfscultuur en werkgeluk

Webinar

Toekomstgericht ondernemen binnen accountancy draait niet perse om digitalisering. Dat staat ons allemaal te wachten. Wel draait het om hoe je technologie op een goede manier integreert in je organisatie. Want om te kunnen veranderen heb je energie nodig. Dus moet er een ideale voedingsbodem gecreëerd worden om energie te krijgen. Die energie komt van ondernemerschap binnen de organisatie. Krijgen medewerkers voldoende context en ondersteuning om zich aan te passen?

Bekijk de opname van het webinar
HR in accountancy – Hoe het juiste talent boeien en binden?

Webinar

HR wordt vaak overschaduwd door andere accountantskwalen waardoor het belang van people management moet inbinden. Gebrek aan tijd en personeel is heel herkenbaar. De hoge werkdruk zorgt er bovendien voor dat tijd voor coachingsessies, teambuildings en het volgen van extra trainingen op de helling komt te staan. Maar wat als dit nu juist de kern van het probleem is? Laat HR een gedeeltelijke oplossing bieden.

Herbekijk de opname van het volledige webinar van Carlien Van den Bril, hr-manager bij Visma | yuki. 

Bekijk de opname van het webinar
On demand economy

Webinar

Rens Lieman schreef een boek over het concept: ‘ik-wil-het-nu-en-met-één-druk-op-de-knop’. Hij analyseert de opkomst van taxidienst Uber en beschrijft hoe on-demand-economie onze arbeidsmarkt, werk, dienstverlening en steden verandert. In deze Yuki webinar gaat hij dieper in om de concrete uitwerking hiervan op de KMO-sector, de verwachtingen van klanten en ondernemers, en wat dat zou kunnen betekenen voor financiële dienstverleners.

Bekijk de opname van het webinar
Webinar Rens Lieman

Welke blogs zijn voor jou nog relevant?

Blog E-book: hoe het juiste talent boeien en binden?

Hoe spring je uit de band als KMO op de arbeidsmarkt van fiscalisten? Bied een onboardingstraject aan en investeer in cultuur op kantoor.

Lees het volledige artikel
Blog Download de checklist en ontwijk 8 vacature valkuilen

Wat zijn de valkuilen waar accountants in trappen? Hoe voorkom je dat jouw vacaturetekst 13 in een dozijn wordt? En hoe trek je de accountant aan die écht bij jouw kantoor past? 

Lees het volledige artikel
Blog Checklist: vink jij de vakjes af van onze out-of-the-box-onboarding? Lees het volledige artikel
Blog Syneton als derde protagonist in het Belgische Vismaverhaal Lees het volledige artikel
Blog E-book: 10 stappen om je kantoor en je klanten mee te nemen in de digitale evolutie

De digitale evolutie is ook bij accountants en boekhouders volop aan de gang. Creëer heel wat nieuwe mogelijkheden voor jezelf en je klanten in 10 stappen. 

Lees het volledige artikel