Een gemotiveerd team gaat ’the extra mile’ en zorgt voor betere resultaten

HR brengt je team dichter bij elkaar

HR wordt vaak overschaduwd door andere accountantskwalen waardoor het belang van people management moet inbinden. Gebrek aan tijd en personeel is heel herkenbaar. De hoge werkdruk zorgt er bovendien voor dat tijd voor coachingsessies, teambuildings en het volgen van extra trainingen op de helling komt te staan. Maar wat als dit nu juist de kern van het probleem is? Laat HR een gedeeltelijke oplossing bieden. 

De drie belangrijkste take-aways

  • Hoe het juiste talent aantrekken?
    Ga op zoek naar wat je uniek maakt als kantoor. Jonge talenten kiezen voor een bedrijf met heldere waarden, die aansluiten bij hun persoonlijke waarden. Met een goede portie gevoel, gezond verstand en een beetje soul-searching kan je de belangrijkste waarden van je accountancykantoor van in het begin scherpstellen. Door je waarden uit te schrijven, ga je ernaar werken, leven en krijgen ze voor elk individu binnen de organisatie betekenis..
  • Hoe het juiste talent boeien?
    Permanente feedback is cruciaal. Een engagementssurvey is daarbij een ideale manier om op frequente basis te meten hoe het met je medewerkers gesteld is. Je krijgt meteen een overzicht aan de punten die je kan verbeteren om de motivatie en betrokkenheid te boosten.
  • Hoe het juiste talent binden?
    Een goede onboarding is de heilige graal van een langetermijn – samenwerking. Het aanwerven en behouden van nieuw talent vergt een duidelijk plan van aanpak. Het begint nog voor de nieuwe collega van start gaat en stopt niet wanneer hij of zij het bedrijf verlaat.
Blog E-book: hoe het juiste talent boeien en binden?

Hoe spring je uit de band als KMO op de arbeidsmarkt van fiscalisten? Bied een onboardingstraject aan en investeer in cultuur op kantoor.

Lees het volledige artikel
Blog Checklist: vink jij de vakjes af van onze out-of-the-box-onboarding? Lees het volledige artikel
Blog Waarom bedrijfscultuur de basis is van succes

Zaakvoerders focussen zich vaak vooral op de klant, waardoor ze vergeten stil te staan bij hun eigen bedrijfscultuur. Wat is je missie en visie? Welke waarden zijn belangrijk om naar buiten te brengen?

Lees het volledige artikel
Blog Welke waarden draagt jouw kantoor uit?

Door je waarden scherp te stellen, kan je focussen. Eens gevestigd, geven ze kracht en een duidelijke richting.

Lees het volledige artikel

Klaar om je boekhouding naar het volgende niveau te tillen?