Yuki moves 2018
Nieuws

Dit was Yuki Moves 2018

dorien@yuki.be
|
31/10/2018

25 oktober 2018 vulde Yuki Moves de Dockx Dome in Brussel. Het was de eerste keer dat Yuki een event van de grootteorde organiseerde, en wat voor een event! Yuki wil inspireren en motiveren, en dit kon je letterlijk merken, voelen, horen en zien op Yuki Moves. In onderstaande blogpost kan je lezen hoe.

Een stralende Ianka Fleerackers opende het plenaire gedeelte en verwelkomde ‘s ochtends honderden accountants en ondernemers. “Welkom op Yuki Moves, hét innoverende all-day event waar we ondernemers en accountants samen brengen.”.

De leukste highlights hebben we voor jou in dit artikel samengevat, natuurlijk mét bijhorende aftermovie zodat je de sfeer helemaal kan opsnuiven.

Yuki Moves 2018

Keynotes

Na het ontbijt en de openingsspeech van Marc Coppens, CEO en oprichter van Yuki België nodigde Ianka Peter De Prins uit op het podium. Peter is beroemd als professor aan Vlerick Business School en berucht als Change Management-katalysator. Oeps, doet het woord Change Management alleen al je oren suizen? Klik toch niet weg, want zijn inzichten zullen je vandaag of morgen helpen. Je onderneming digitaliseren, een fusie bevorderen, een herstructurering in je team bemoedigen, .. het houdt een verandering in. En Peter zal je met deze verandering helpen. Zijn raad?

  • Wees duidelijk in je communicatie. Je boodschap moet over heel wat heuvels en langs heel wat bochten voor ze bij de juiste persoon aankomt. Eens ze aankomt bij de ontvanger, is ze dan nog wel de boodschap die jij bedoelde?
  • Creëer een context voor de verandering en je keuzes. Leg uit waarom deze stappen belangrijk zijn, of waarom processen worden omgegooid.
  • Stabiliteits Management is even belangrijk als Change Management

Gerrie Smits, auteur van ‘Blockchain is WTF’, ging nog een digitale stap verder en legde op een begrijpelijke manier uit hoe (je raadt het al) Blockchain belangrijk voor je bedrijf zal zijn, want het is Waarschijnlijk Toch Fundamenteel (WTF). Het was dan wel oppassen voor rondvliegende appelsienen, maar door zijn uitleg begrijpen we nu eindelijk waar Blockchain vandaan komt.

  • Nieuwe business modellen zorgen voor nieuwe soorten geld.
  • Meer en meer interactie gaat gebeuren tussen de producent en de consument zonder te vertrouwen op een derde partij.
  • Dit betekent dan ook dat auditing vóór de feiten belangrijker zal worden dan na de feiten: vertrouwen is de basis van Blockchain.

Natuurlijk geen Change Management noch Blockchain in je bedrijf als je geen team hebt. En wie beter dan Marc Lammers, dé coach die ons hockeyteam naar de Olympische Spelen troonde, om je te vertellen hoe je het beste uit je team en dus uit al je teamspelers haalt. Blijf niet op je lauweren rusten, maak snelheid en zorg dat elk lid van je onderneming streeft naar (zijn persoonlijke) gouden medaille. Het basisingrediënt om in een goede flow te komen?

  • Zorg dat je teamleden hun talent kunnen inzetten, zoek waar ze goed in zijn en laat ze daar in excelleren.
  • Focus op het proces- daar heb je impact op- niet op het resultaat.
  • Maak gebruik van innovatie en technologie om je proces te optimaliseren (meten is weten en data meet het proces). Want real-time analysis stelt je in staat om te real-time coachen.

Winnaars hebben een plan- verliezers een excuus

Experts debate

De keynotes waren inspirerend en motiverend, en het experts debat paste de theorie direct toe in de praktijk toe. Dacht je misschien ook dat je kantoor in de digitalisering meekrijgen een onmogelijke taak was? Of dat blockchain nog steeds niets voor jou was?

Dan hebben Erik Van Den Eynden (CEO ING), Bart Van Coile (ondervoorzitter IAB) & Ellen Sano (Managing Director bij Yuki Belgïe) je zeker laten bijdraaien. In een interessant debat vertelden ze het publiek hoe zij dit in hun eigen onderneming toepassen. 

Zo voerde ING een digitalisering door in een onderneming van 9000 personen afgelopen jaren. Erik gaf zijn medewerkers de keuze om mee te gaan met de nieuwe digitale visie of om er voor te kiezen dit niet te doen door ze opnieuw te laten solliciteren. Ook Bart Van Coile gelooft dat digitalisering de toekomst is. Dit zal zowel de rol van de accountantskantoren, als de rol van de medewerkers van deze kantoren radicaal veranderen. Door het manuele inboeken te automatiseren en digitaliseren is er meer vrijheid voor raadgeving en advisering van de ondernemers. Yuki verkondigt deze boodschap al jaren. Bij Yuki is digitalisering dan ook geen vraag, het is dé levensstijl. Ellen heeft echter een duidelijke boodschap voor al hun klanten: Digitalisering is een middel, niet het doel.

Yuki Moves 2018

Live software pitches en software partners 

Been there, done that? Laat je dan wegblazen (letterlijk en figuurlijk) door onze softwarepartners. Yuki Moves organiseerde deze unieke software pitches en duwde 10 innoverende software partners, nuttig voor zowel accountant als ondernemer, het podium op.

1 spotlight, 8 minuten tijd, ontelbare waarde voor de luisteraar.

Deze softwarepartners toonden live op het gigantische scherm (14 x 5,5m) hoe hun software eruit ziet en wat de meerwaarde voor jou kan zijn in een pitch van 8 minuten.

Heb je interesse in een van onze partners maar heb je hun pitch gemist? Op onze site yukimoves.be kan je onze softwarepartners vinden en een afspraak met hen inplannen voor een meer uitgebreide demo.

Yuki Moves 2018

De Yuki sfeer

Een Yuki event zou geen Yuki event zijn zonder een fantastische afterwork drink. FUN is een waarde die elke Yukiaan hoog in het vaandel draagt, en ook dit gedachtegoed werd duidelijk op Yuki Moves. Buiten (free) food en drinks de hele dag door, werd de dag met een hartelijke apéro afgesloten. Hier had je nog ruim de tijd had om een persoonlijk gesprek aan te gaan met die wel heel interessante software partner, of die ondernemer waar je duidelijk mee op dezelfde golflengte ligt, of natuurlijk met één van de Yukianen zelf.

Zie het hier zelf op onze aftermovie door op onderstaande foto te klikken:

Wij hebben er alvast met volle teugen van genoten. Hopelijk jullie ook!

Hopelijk tot op één van onze volgende events, want in onze agenda staan weer heel wat Roadshows, webinars en andere leuke events. 

Tot dan!

Let’s do things differently, together.

Team Yuki

Wil je meer weten? Mail ons dan op info@yuki.be en we helpen je graag verder.

Terug naar overzicht