IESE Barcelona
Nieuws

Yuki en IESE werken samen

dorien@yuki.be
|
16/11/2016

Na de eerste MBA-student exchange met een kandidaat van IESE, top 10 MBA-university in de wereld en N°1 in Europa, gaat Yuki ook mee in discussie met hen.

De waarde van fintech startups in Spanje

Na de successen in Nederland en België, onderzoekt Yuki de accountancy markt van Spanje. Op 28 oktober brachten Marc Coppens, VP-international The Yuki Company en Lucas Brentjens, CEO The Yuki Company, tijdens de FinTech Day een bezoek aan de IESE Business School in Barcelona.

Het bezoek bestond uit een gevarieerd programma waar verschillende Spaanse fintech startups zoals Noovicap, Caixabank, Kantox, Dinube en Loanbank capital hun ervaringen deelden. Voor het eerst dit jaar was ook Yuki aanwezig.

De diversiteit aan bedrijven en achtergronden maakte het voor Yuki een zeer interessant event om bij te wonen. Aanwezigen werden geïnspireerd door de levendige discussies tussen de verschillende start-ups. Ook studenten deelden hun ervaringen van stages bij fintech companies. Al met al een leerzame dag voor alle partijen.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren de disruptie van de financiële industrie, de relatie tussen de kleine en grote spelers en de rol van banken.

Nieuwe oplossingen en opportuniteiten

Yuki schuwde de vaste waarden niet en verwees naar het groot aantal opportuniteiten aan service en toegevoegde waarde welke op vele gebieden niet voldoende ontgonnen waren. De afstand tussen de dienstverlener, bank of accountant en hun klant is vandaag te groot geworden. “Een gat wat te groot is geworden moet ingevuld worden met nieuwe oplossingen en opportuniteiten” Alsnog Marc Coppens, wat op enthousiast applaus werd onthaald.

Yuki en IESE delen dezelfde mening dat vooruitgang de enige juiste weg is. Hun fintech event was er het levendige bewijs voor.

Terug naar overzicht