Yuki newviews
Nieuws

Boekhoudplatform Yuki neemt Newviews over

dorien@yuki.be
|
30/06/2016

Robotic Accounting wordt nog slimmer

Yuki doet een 100% overname van de slimme documentverwerker Newviews. De twee innovatieve organisaties in de accountancysector blijven ieder onder de eigen naam opereren. Wel gaan ze actief gebruik maken van elkaars techniek, kennis en functionaliteiten. Op deze wijze kan Yuki een nog slimmere portal bieden waarin documenten sneller en beter verwerkt worden. Voor de klanten van Newviews betekent de overname een flinke uitbreiding van de mogelijkheden in functionaliteiten. Zo is toegang mogelijk tot het Yuki Backoffice platform met slimme workflows en management- en communicatie tools waar ondernemers en accountants kunnen samenwerken.

Newviews neemt met haar volledige personeel haar intrek in het kantoor van Yuki aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Bij de organisatie zijn nu in totaal ruim 90 mensen in dienst.

Samen nog slimmer

Arco van Nieuwland, oprichter Yuki: “Zowel Yuki als Newviews streven beide naar een vergaande automatisering van de online boekhouding. Zo kunnen accountants meer tijd besteden aan hoogwaardige adviesdiensten. Yuki zet collective intelligence, cloud solutions, machine learning en big data in om Robotic Accounting steeds geavanceerder te maken. De 100% overname van Newviews past in onze strategie om ons slimme, zelflerende boekhoudplatform steeds verder uit te breiden en te optimaliseren – en dat voor een steeds omvangrijkere doelgroep. Door de samenwerking kunnen nu koppelingen en crossovers gemaakt worden met andere boekhoudsystemen. Voor onze internationale strategie is het bovendien heel handig dat we nu al in staat zijn om aansluiting te vinden met lokale systemen.” Tim Paymans, Managing Director van Newviews: “Onze technieken versterken elkaar heel goed en we kunnen echt van elkaar leren. We hebben veel zin om samen verder te groeien en met onze development teams samen aan de slag te gaan om nog slimmere oplossingen te bieden aan onze klanten.”

Concrete voordelen voor klanten

De integratie van de technieken biedt allereerst het grote voordeel dat documentherkenning naar een nog hoger niveau getild wordt. Daarnaast zijn er veel opties en voordelen voor klanten van beide bedrijven, die de twee systemen geïntegreerd of los van elkaar kunnen gebruiken. Klanten van Newviews kunnen gebruik maken van additionele functionaliteiten, maar hoeven niet over te stappen naar Yuki als boekhoudplatform. Werken ze al met beide systemen, dan kan de Newviews verwerking straks ook via de Yuki backoffice portal verlopen. Zo worden transacties via de portal direct afgeleverd bij andere boekhoudpakketten waar de klant gebruik van maakt. Bovendien kunnen hier workflows gemakkelijk gemanaged en afgehandeld worden.

Terug naar overzicht