Nieuws

Employee Engagement Awards 2021-2022

Sophie Bleys
|
7/12/2021

GOLD for a golden team

Employee Engagement Awards zijn de Oscars van HR en worden dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is een award voor bedrijven die 100% inzetten op de betrokkenheid van hun medewerkers, partners en andere stakeholders. Yuki won GOUD. Gisterenavond mochten we met trots de trofee in ontvangst nemen voor meest geëngageerde team in de categorie 0-50 medewerkers. (Schouderklopje voor élke Yukiaan). Benieuwd naar de uitzending? Bekijk het op Kanaal Z.

Ons uitgangspunt: KPI’s eat culture for breakfast

“Ja mama, wij hebben élke vrijdag apéro op kantoor, teambuildings zijn leuk, niemand heeft last van functietitels en meekelen op ‘Moosebarnummers’ met de baas tijdens de après-ski is niet awkward.”

Het klinkt misschien allemaal heel millennial-like, maar de collega’s zijn het kloppende (en vergis u niet: hardwerkende) hart van Yuki. Het is misschien wel onze grootste troef: die gezellige bende collega’s. Voor ons was het een hele eer om net met deze award naar huis te gaan, gezien het een jaar was van veel afstand. Toch konden we de jury laten voelen dat we – ondanks de pandemie – altijd dicht bij elkaar zijn blijven staan.

Het draait uiteraard niet enkel om leuke teambuildings, we blijven een bedrijf. KPI’s moeten gehaald worden. Maar toch blijft het vooral ook een cultuurkwestie. Met elk van de medewerkers is er een open en sterke vertrouwensrelatie en de klik moet er zijn.

Carlien, HR-manager bij Yuki vertelt:

“We rekruteren en werken volgens vijf waarden: entrepreneurship, passion, fun, teamplay en customer focus. Dit laten we terugkomen doorheen de hele employee lifecycle. Dit zorgt voor gelijkgezinden in al hun diversiteit. Als zij gelukkig zijn en zich op verschillende vlakken ontplooien, kan het bedrijf daar alleen maar door floreren. Yuki zet zich dagelijks in om elk individu zoveel mogelijk te betrekken in het reilen en zeilen van de organisatie. En dat zie je, want initiatieven komen van alle kanten. Het bouwen van een geëngageerd team zien we niet als een project met start- en eindpunt. Het is een continue inspanning die enkel geslaagd is wanneer we de meest inspirerende en geëngageerde werkgever zijn en blijven.”

 

“We rekruteren en werken volgens vijf waarden: entrepreneurship, passion, fun, teamplay en customer focus. Dit laten we terugkomen doorheen de hele employee lifecycle. Dat zorgt voor gelijkgezinden in al hun diversiteit.

Carlien, HR-manger bij Yuki

Employee Engagement Awards: de jury

De Employee Engagement Awards zijn een initiatief van Herculean Alliance en Duval Union. Het selectieproces is niet mals. Experten jury én een NextGen jury luisteren tijdens de pitchweken met een kritisch oor hoe jouw bedrijf de medewerkers betrekt, hun engagement meetbaar maakt en hoe het bedrijf kansen voorziet voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Hoe meet je engagement?

Natuurlijk moet je kunnen aantonen aan de jury dat je niet enkel een mooi verhaal ophangt, maar dat het ook werkelijk zo is. Yuki meet de betrokkenheid van medewerkers via verschillende HR-tools, eNPS en OKR’s (Objectives and Key Results). Voor de jury is dat laatste een uniek feit voor een bedrijf in de categorie van 50 medewerkers. “Als bedrijf willen we zoveel mogelijk objectieve inzichten vergaren om onze medewerkers bij te staan in wat ze nodig hebben. Maar evengoed is er veel ruimte voor persoonlijke gesprekken en feedback richting het bedrijf zelf (Ellen Sano, Managing Director).”

Opzet geslaagd

We want to make accounting sexy again. En dat doen we! We hielpen het stereotiepe beeld van accounting de wereld uit. Dat mogen we nu op nationale TV verkondigen. Bekijk binnenkort de opname via Kanaal Z.

We want to make accounting sexy again!

– Dixit: elke Yukiaan

Is er nog kans op twijfel met een award voor tofste team? Kom solliciteren.

Terug naar overzicht