Yuki als lijm tussen accountantskantoor en onderneming

Samenwerking tussen Yuki partner Graef en evenementenbureau Groep Arthur

Ilse Simis van accountantskantoor Graef en Bert Evens van Groep Arthur hebben elkaar gevonden. Het zijn twee ondernemende zielen die dezelfde visie delen rond accounting. Ze zijn intussen een geoliede machine. De smeerolie? Yuki.

 

Accountant en ondernemer zijn elkaars klankbord
Wat volgens Graef het meest centraal staat, is de samenwerking met hun ondernemers. Dit willen ze bereiken door het inzetten van digitale tools. Eén van de grootste voordelen van Yuki volgens hen? Dat de verwerking veel vlotter en sneller gaat. Geen pieken dus tijdens een btw-periode of afsluiting. Zo heeft Graef meer tijd voor pro-actief advies en creëren ze een meerwaarde voor de klant. Kortom, dankzij Yuki kunnen zij het principe van accountancy as a service hanteren. Na 6 jaar is Graef nog steeds even enthousiast over Yuki.

Eén van de grootste voordelen van Yuki is dat de verwerking veel vlotter en sneller gaat… We zitten niet meer met pieken tijdens een btw-periode of afsluiting.

Bekijk hier alle voordelen van Yuki voor accountants en ondernemers.

Eén van de vele ondernemers waar Graef een unieke samenwerking mee heeft, is groep Arthur. Groep Arthur is een evenementenbureau uit Antwerpen dat communicatiestrategie omzet in beleving. Via hun accountant kwamen ze bij Yuki terecht en ondertussen zijn ze elkaars klant. Graef helpt met de administratieve bedrijfsvoering van Groep Arthur en Groep Arthur organiseert mee bedrijfsevenementen, zoals de opening van het nieuwe Graef kantoor. Dit zorgt voor een unieke band.

Accountant en ondernemer delen dezelfde visie. Ook Bert Evens van Groep Arthur is ervan overtuigd dat Yuki hen vooral tijdswinst oplevert. “Gewoon tijd waarbij we minder moeten bezig zijn met onze administratie en meer met de dingen waar we van houden.” Zijn tip voor andere ondernemers is dat je zoveel mogelijk tijd moet steken in je eigen product en administratie overlaten aan de experts en de tools.

Je moet zoveel mogelijk tijd steken in je eigen product en administratie overlaten aan de experts en de tools.

Wil jij net zoals Bert je administratie overlaten aan de tools? Vraag hier je gratis demo aan!

Het geheime wapen van accountantskantoor Graef
Graef komt naar buiten als “graaf” boekhoudkantoor. En dat zijn ze ook. Het zijn echte digital believers. Het zijn stuk voor stuk ondernemende accountants die de innovatieve manier van boekhouden als prioriteit zien. Hoe ze tot dit punt zijn gekomen? Innovatief boekhouden was een switch in hun mindset.

Ook de start met Yuki vraagt een nieuwe manier van werken. Ilse Simis is van mening dat je moet openstaan voor het anders werken. Eens dat je daaraan voorbij bent, wil je eigenlijk niet meer terug en is het gewoon Yuki all the way.

Je moet openstaan voor het anders werken. Eens dat je daaraan voorbij bent, wil je eigenlijk niet meer terug en is het gewoon Yuki all the way.

Cultuur op kantoor als houvast
Ze hechten niet enkel veel belang aan innovatief boekhouden, maar ook de waarden van hun kantoor springen meteen in het oog. G-R-A-E-F staat namelijk voor Groei, Relatie, Advies, Eenvoud & Fun. Kortom, een zeer vooruitstrevend kantoor met een duidelijke missie en visie.

Benieuwd hoe cultuur op kantoor ervoor kan zorgen dat je accountants aantrekt, aanwerft en behoudt?

Vooraleer je als kantoor de overstap naar Yuki maakt, is het van belang dat je als kantoor de juiste stip op de horizon hebt. Dit is iets waar Yuki je kantoor vanaf het begin in begeleidt. Wil je meer weten over de strategie binnen een accountantskantoor? Bekijk het webinar en bepaal zo jouw stip op de horizon. We stellen samen een plan op om te kijken of je missie/visie gekoppeld is aan de software. Heb je de motivatie om je klant-ondernemer te ontzorgen met behulp van digitalisering, dan zit je bij Yuki op de juiste plaats.

Cases Vaccinatiecentrum

Vaccinatiecentra gaan radicaal digitaal. Dankzij Yuki is het registreren en rapporteren van 7000 vaccins in een paar kliks gefixt. Samen met ondernemer Dr. Matthijs van vaccinatiecentrum Nazareth-Deinze zorgen wij voor een tijdsefficiënte boekhouding en hoef je boekhoudkundig niet bij te benen.

Lees het volledige artikel
Blog Checklist: 8 stappen om élke collega mee te nemen in een nieuwe manier van werken

In 8 stappen weet jij hoe je je medewerkers door verandering gidst. 

Lees het volledige artikel
Bekijk meer cases