Accountantskantoor a-count

We spelen veel korter op de bal, en hebben zo ook meer rust op kantoor

 

Boekhouden opnieuw uitgevonden

“Ga je over op Yuki, dan moet je eigenlijk al je kennis over bestaande programma’s wissen en op een nieuwe manier naar boekhouden en boekhoudsoftware gaan kijken. Yuki gaat bijvoorbeeld niet uit van de boekhouder, maar van de ondernemer. In plaats van starre lijntjes volgt het eerder een intuïtief patroon.”, vertelt Koen, zaakvoerder van accountantskantoor a-count.

De taal van de ondernemer

Koen:“Steeds meer ondernemers zoeken niet zozeer meer een boekhouder, maar wel een bedrijfsadviseur. Iemand bij wie ze al hun financiële, fiscale en bedrijfskundige vraagstukken kwijt kunnen. Iemand die hun taal spreekt en die met ze meedenkt over oplossingen die hun onderneming helpt groeien. Met Yuki communiceer je niet langer vanuit de cijfers en de boekhouding, maar vanuit de ondernemer en dit komt omdat Yuki die ondernemer zelf als uitgangspunt neemt.”

Motivatie en automatisatie

“Op dit moment verloopt de administratie voor a-count klanten voor 40% automatisch. Ons kantoor zet zich echter volop in om dit snel omhoog te krijgen. Zo raden we onze klanten aan digitaal te factureren via e-mail en uiteindelijk het liefst via softwareoplossingen als UBL of e-fff. Verder maken we ons sterk om – samen met Yuki en haar partners – nog meer, en nog betere herkenningsregels aan te maken.”

Opleiden en begeleiden

“Het is een natuurlijke reactie dat mensen zich verzetten tegen verandering; die rukt ze immers uit hun comfort zone. Het is daarom heel belangrijk je mensen goed te begeleiden, alles goed uit te leggen en ze adequaat op te leiden. Het scheelt overigens wel dat wij werken met een jong team dat al heel ‘informatica-minded’ is. Hoe langer mensen gewend zijn te werken met een bepaald pakket, hoe zorgvuldiger je een overstap moet implementeren.”

Wil je meer te weten komen over a-count en het gebruik van Yuki ten voordele van hun ondernemers? Download via de form hieronder de whitepaper en ontvang deze onmiddellijk in je mailbox!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk meer cases