Blog

Webinar: learn by doing!

Sophie
|
15/11/2021

Iedereen ervaart wel eens dat het moeilijk is om een idee, strategie of nieuwe werkwijze om te zetten in de praktijk. Om mogelijke weerstand tegenover nieuwe routines te doorbreken, is experimenteren van cruciaal belang. Learn by doing!

Dit gegeven wordt nog al te vaak over het hoofd gezien wanneer een bedrijf door een veranderingsproces gaat. Hierover komt Anne Kloosterboer spreken in het volgende webinar. Zij geeft haar best practices mee zodat jouw bedrijf zo min mogelijk weerstand ervaart bij de implementatie van een nieuw idee, strategie of werkwijze.

Schrijf je in en volg het live webinar op woensdag 9 december om 11u00. Op het einde van het webinar kan je al je vragen persoonlijk stellen in een Q&A. Past het niet in je agenda maar wil je toch graag volgen? Iedereen die zich inschrijft, ontvangt achteraf per mail de volledige opname.

Wie is Anne Kloosterboer?

  • Auteur van het boek ‘De Notenkraker’ waarin ze oplossingen geeft voor 50 herkenbare veranderdilemma’s.  
  • Anne Kloosterboer begeleidt internationale bedrijven bij hun businesstransformaties.
  • Ze werkt als Managing Partner voor de organisatie LQ en leidde de afgelopen jaren de Change Praktijk van een Nederlandse multinational.
  • Ook schreef ze columns over verandering en innovatie in Het Financieele Dagblad.

 

Schrijf je hier in voor het webinar!

De notenkraker start waar andere change leiderschap-boeken stoppen. Het schuwt de rauwheid van de echte change-vraagstukken niet.

– Kurt Verweire, Professor of Strategy, Vlerick Business School

Wisjedatje: waar komt de naam ‘De Notenkraker’ vandaan?

Anne Kloosterbroer legt de metafoor uit:

Bij mijn ouderlijk huis in de tuin staat een meer dan honderd jaar oude walnotenboom. Als kinderen zochten wij in het najaar, voor één cent per noot, walnoten. De gedroogde noten lagen op een schaal op de keukentafel. De dagelijkse sport van mij en mijn twee zusjes was om de walnoot er in zijn geheel uit te halen. We bekeken de noten vooraf. Aan de vorm kon je vaak al afleiden welke noten je makkelijk kon kraken met je handen. Dat vroeg om het subtiel indrukken van de dop aan beide zijden, precies op het juiste punt, waardoor de kern er in zijn geheel en onbeschadigd uit kwam. Sommige noten waren lastiger om te kraken; daarvoor had je een notenkraker nodig. Zette je met de notenkraker de juiste hoeveelheid kracht, op de juiste plek op de dop, dan kreeg je de dop open en kon je de kern er gaaf uithalen. Zette je te weinig kracht of niet op de juiste plek, dan gebeurde er niks. Zette je te veel kracht of op de verkeerde plek, dan had je versplinterde stukjes dop en noot in je handen.

Blog

Webinar Arjen Banach: over bedrijfscultuur en digitalisering

Lees meer
Blog

Download de checklist en ontwijk 8 vacature valkuilen

Lees meer
Blog

E-book: 10 stappen om je kantoor en je klanten mee te nemen in de digitale evolutie

Lees meer