Groep fietsers
Blog

Start-to-bike met Visma | yuki en Team Jumbo Visma: concrete tips & tricks

Judith
|
13/07/2021

Met Visma | yuki staan wij voortaan récht in de pedalen bij het horen van de koers. Maar we willen de koers niet enkel horen, ook zélf beleven. Om die (koers)fiets te kunnen opspringen, gingen we te rade bij de staff van Team Jumbo Visma. Samen stelden we enkele concrete tips & tricks op om te starten met fietsen óf om de fiets-prestaties te verbeteren.

Luister alvast naar dé gouden start-to-bike tip van Wout Van Aert.

Starten of verbeteren

Twijfel je om een koersfiets aan te schaffen en je voor de eerste keer aan die klikpedalen te wagen? Of heb je al een koersfiets maar wil je graag je prestaties verbeteren? Schrijf je dan in voor onze start-to-bike en ontvang concrete tips & tricks die jou op weg helpen.

We gingen te rade bij de staff van Team Jumbo Visma en spraken met Esra Tromp (Manager Women Team), Tim Heemskerk (Performance Coach), Martijn Redegeld (Sportvoedingsdeskundige), Jaap Van Hulten (Hoofd Academy) en Niels van der Kuur (Mechanieker).

Klaar om van start te gaan? Word lid van de Visma | yuki Strava-club en doe mee aan onze fiets-challenges. Fiets samen met je collega’s en probeer met je kantoor zoveel mogelijk kilometers per challenge te fietsen. Track je ritjes op Strava en vermeld #vismayukichallenges en de naam van je kantoor. Heeft jouw kantoor gewonnen? Dan sturen we max. 5 fietstruitjes van Team Jumbo Visma naar jullie op.

Welke topics komen aan bod?

 • Focus op je fiets

  Wat met de aankoop van een koersfiets? Welke accessoires zijn noodzakelijk en waar kan je op besparen? En hoe stel je je fiets correct af in functie van je lengte, ritten of doel?

 • Uit de startblokken

  Hoe begin je met fietsen? Welke houding neem je best aan en hoe werken die klikpedalen nu eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je comfortabel kan fietsen?

 • Conditie opbouwen

  Hoe stel ik een trainingsschema samen? Hoe zorg je voor variatie in je trainingen zodat je je conditie kan opbouwen? En wat met recuperatie en herstel achteraf?

 • Combo met gezonde voeding

  Hoe combineer je sporten met gezonde voeding? Wat neem je best mee als je gaat fietsen en wanneer heb je die koolhydraten precies nodig? En wat drinken?

 • Herstel & onderhoud

  Wat bij pech onderweg? Waaruit bestaat een herstelkit die je best onderweg meeneemt? Hoe kan je je fiets het best onderhouden en welke materialen zijn daarvoor geschikt?

Schrijf je hier in!

Staff Team Jumbo Visma

Martijn Redegeld – Tim Heemskerk – Esra Tromp – Niels van der Kuur – Jaap Van Hulten

Fietsen minder jouw ding?

Doe dan mee aan onze fiets-pronostieken en maak alsnog kans op knallende koersprijzen.

Nieuws

Dit was Forum For The Future 2018

Lees meer
Yuki partner Cobofisk
Blog

5 vragen aan Cobofisk

Lees meer
Case

Graef & Groep Arthur

Lees meer