Blog

Het bindmiddel tussen accountant en ondernemer? Digitale tools

Sophie
|
28/01/2022
Graef gaat voor een grave samenwerking met ondernemers.

Digitale tools als een extra paar handen. Dat is wat elke accountant nodig heeft om de ondernemer écht centraal te stellen. Accountantskantoor Graef ging zes jaar geleden in zee met Yuki. Sindsdien is ‘minder papierwerk, meer pro-actief advies’ geen streefdoel, maar dagelijkse realiteit. Ook de ondernemer getuigt dat je de administratie moet overlaten aan de experts en de tools, zodat je je als ondernemer kan focussen op waar je goed in bent: je product. Benieuwd wat ze nog te zeggen hebben over Yuki? Bekijk de case of lees het volledige verhaal hier. 

Accountant en ondernemer zijn elkaars klankbord 

Wat volgens Graef het meest centraal staat, is de samenwerking met hun ondernemers. Dit willen ze bereiken door het inzetten van digitale tools. Eén van de grootste voordelen van Yuki volgens hen? Dat de verwerking veel vlotter en sneller gaat. Geen pieken dus tijdens een btw-periode of afsluiting. Zo heeft Graef meer tijd voor pro-actief advies en creëren ze een meerwaarde voor de klant. Kortom, dankzij Yuki kunnen zij het principe van accountancy as a service hanteren. 

 

Eén van de grootste voordelen van Yuki? Dat de verwerking veel vlotter en sneller gaat… We zitten niet meer met pieken tijdens een btw-periode of afsluit.

Samenwerking met de ondernemers van Groep Arthur 

Groep Arthur is een evenementenbureau uit Antwerpen dat communicatiestrategie omzet in beleving. Via hun accountant kwam Groep Arthur bij Yuki terecht. Intussen zijn ze ook elkaars klant. Graef helpt met de administratieve bedrijfsvoering van Groep Arthur en Groep Arthur organiseert mee bedrijfsevenementen, zoals de opening van het nieuwe Graef kantoor. Dit zorgt voor een unieke band. 

Accountant en ondernemer delen dezelfde visie. Bert Evens is ervan overtuigd dat Yuki hen vooral tijdswinst oplevert. “Gewoon tijd waarbij we minder moeten bezig zijn met onze administratie en meer met de dingen waar we van houden.” 

accountant en ondernemer werken samen

Je moet zoveel mogelijk tijd steken in je eigen product en administratie overlaten aan de experts en de tools.

Tip voor ondernemers

Het geheime wapen van accountantskantoor Graef 

Graef komt naar buiten als “graaf” boekhoudkantoor. En dat zijn ze ook. Het zijn echte digital believers. Het zijn stuk voor stuk ondernemende accountants die de innovatieve manier van boekhouden als prioriteit zien. Hoe ze tot dit punt zijn gekomen? Innovatief boekhouden was een switch in hun mindset. 

Ook de start met Yuki vraagt een nieuwe manier van werken. Ilse Simis is van mening dat je moet openstaan voor het anders werken. Eens dat je daaraan voorbij bent, wil je eigenlijk niet meer terug en is het gewoon Yuki all the way

Je moet openstaan voor het anders werken. Eens dat je daaraan voorbij bent, wil je eigenlijk niet meer terug en is het gewoon Yuki all the way.

Cultuur op kantoor als houvast 

Ook de waarden van hun kantoor springen meteen in het oog. G-R-A-E-F staat namelijk voor Groei, Relatie, Advies, Eenvoud & Fun. Kortom, een zeer vooruitstrevend kantoor met een duidelijke missie en visie. 

Bepaal jouw stip op de horizon

Vooraleer je als kantoor de overstap naar Yuki maakt, is het van belang dat je als kantoor de juiste stip op de horizon hebt. Dit is iets waar Yuki je kantoor vanaf het begin in begeleidt. Wil je meer weten over de strategie binnen een accountantskantoor? Bekijk het webinar en bepaal zo jouw stip op de horizon. We stellen samen een plan op om te kijken of je missie/visie gekoppeld is aan de software. Heb je de motivatie om je klant-ondernemer te ontzorgen met behulp van digitalisering, dan zit je bij Yuki op de juiste plaats. 

 

Benieuwd hoe cultuur op kantoor ervoor kan zorgen dat je accountants aantrekt, aanwerft en behoudt?

Yuki partner Cobofisk
Blog

5 vragen aan Cobofisk

Lees meer
Steven Van Belleghem Customers the Day after Tomorrow
Blog

Steven Van Belleghem: Customers the day after tomorrow (Webinar 2/3)

Lees meer
Blog

Yuki organiseerde maandelijks fietspronostieken in aanloop naar het WK Wielrennen.

Lees meer