Blog

Steven Van Belleghem: De organisatie van de toekomst

Judith
|
25/06/2020

Vandaag is het hét moment om antwoorden op deze vragen kritisch te herbekijken.

Daarom inspireerde Steven Van Belleghem ons om een driedelige webinar-sessies te geven. Als trendwatcher, ondernemer en keynote speaker lichtte Steven zijn visie toe op de kracht van menselijke aanpak nu digitalisering zo hoop op de agenda staat. Hij vertelt ook over welke digitale tools en interfaces je best inzet als bedrijf en hoe je kan omgaan met veranderende klantverwachtingen.

Met meer dan 1000 internationale presentaties op zijn naam, weet Steven als geen ander hoe je de klant op een digitale én persoonlijke manier centraal zet. Benieuwd hoe je zijn strategische visie en praktische tips kan toepassen? Via onderstaande links kan je zijn webinars opnieuw herbekijken en bijhorend artikel erop nalezen.

  • When digital becomes human

    De uitbraak van COVID-19 heeft een boost gegeven aan onze digitale manier van communiceren en handelen. Welke impact heeft dat op de menselijke klantrelatie? Klik hier voor het artikel.

  • Customers the day after tomorrow

    De hoeveelheid digitale tools en interfaces groeit snel. Steven legt uit hoe organisaties zich daarop moeten voorbereiden. Kom meer te weten via deze link.

  • The offer you can’t refuse

    Wat zijn de verwachtingen van klanten na de Coronacrisis? En welke grote globale trends zullen een impact hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering? Herbekijk zijn webinar via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang nog meer inspirerende artikels!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Blog

E-book: 10 stappen om je kantoor en je klanten mee te nemen in de digitale evolutie

Lees meer
strafverhaal way ann lievyns accountancy
Blog

#strafverhaal – Dankzij Ann Lievyns Accountancy heeft WAY een boontje voor hun cijfers!

Lees meer
Blog

E-book: 8 tips om je klanten blij te maken

Lees meer