Blog

Blog: Ontwijk 8 vacature valkuilen van accountants met onze tips

Judith
|
9/06/2021

Met de deur in huis? 

Veel vacatureteksten bestaan uit een minimale intro en gaan meteen over tot de orde van de tekst, de functievereisten. Waar moet de accountant in spé aan voldoen om in kantoor x of y te werken. Maar dan wordt er iets heel cruciaal over het hoofd gezien.

Want wist je dat een kandidaat dit vaak het minst belangrijk vindt? Zeker in een sector waarin talent schaars is. Accountants hebben de luxe om te kiezen waar ze liefst werken, dus vragen naar ervaring of diploma’s in het begin van een vacaturetekst is nefast. Daarom kleed je je vacaturetekst best in, voor je met de deur in huis valt. 

Wil je weten hoe? Download onze checklist hier.

  • Tip 1: De taal van een boekhouder
    • Hiërarchisch, afstandelijk en formeel taalgebruik of langgerekte zinnen… Is het een overroepen cliché, beroepsmisvorming of schrijven accountants wel in spreektaal? Hoe het ook zij, onthou alvast de quote van copy-goeroe Mark Van Bogaert: schrijven is praten met papier ertussen. Je zegt toch ook niet sedert, doch of jegens in een gesprek? Schrijf ze dan ook niet in je tekst.
  • Tip 2: Respecteer de vacature driehoek 
    • Als we de vacaturetekst ordenen volgens belangrijkheid, moet het salaris wijken voor bedrijfscultuur. De plek en de mindset van het bedrijf waar je terecht komt als toekomstig medewerker staat hoger op de ranking. Een concrete en menselijke beschrijving van de plek waar je gaat werken zorgt dat de kandidaat beter kan inschatten of het een juiste match zal zijn.

Werk je graag volgens een concreet voorbeeld?

Check onze vacatureteksten op onze jobpagina.

Blog

E-book: hoe het juiste talent boeien en binden?

Lees meer
Blog

Checklist: vink jij de vakjes af van onze out-of-the-box-onboarding?

Lees meer
Blog

Hang mee in ons wiel en volg Visma | yuki naar het WK

Lees meer