Blog

7 trends in accountancy

Sophie
|
22/02/2022

7 trends in vogelvlucht. 7 zaken waar jij je oren en ogen voor moet openhouden. 

Mobile accounting als een van dé trends voor 2022!

Wat zijn de andere trends? 

 

 • Cybersecurity
  Echt waar. Jezelf beschermen tegen online criminaliteit wordt steeds belangrijker. Ook respect voor digitale privacy blijft een hot issue.
 • Blockchain-accounting, oftewel waterdichte online transacties via cryptovaluta als Bitcoin
  Een hele mond vol, maar wat wil dit nu zeggen? In het kort: de automatisatie van facturen en betalingen kent nu nog een aantal zwakke plekken, waardoor extra menselijke controles nodig zijn. Blockchain zet die zwakke schakels schaakmat en maakt zo fraude onmogelijk.
 • Data-integratie
  wanneer je bedrijfssoftware en apps linkt aan het cloud-based boekhoudpakket. Het doel? Alle gegevens via een centrale, cloud-based oplossing combineren, verwerken en presenteren. Meer data voor een slimmere zet.
 • Personeelstekort
  Talent aantrekken voor de accountancysector blijft een heikel punt. Zelfs gerichte campagnes leiden niet altijd tot die ene accountant die je zoekt. Kijk eens over het muurtje. Talenten uit een andere branche komen vaak met verrassende inzichten. En een frisse wind kan nooit kwaad.
 • Cloud-accounting
  dat is de aanpak van nu al 85% van de kantoren. En ook het komende jaar blijft online boekhouden doorgroeien. Allicht is dit geen echte trend meer, maar wordt het gewoon de nieuwe norm. Naar verwachting zal binnen vijf tot tien jaar het traditionele boekhouden compleet vervangen zijn.
 • Automatisering, ook dat is een feit.
  die staat al eventjes in de Top Trends, maar is ook dit jaar geen onbelangrijke. Vraag is alleen nog: hoever drijf jij de automatisatiegraad op? En investeer je ook in procesautomatisering?

Benieuwd hoe jij deze trends kan implementeren in je eigen accountantskantoor?

En wat zeggen accountants zelf over deze trends? 

Is data-integratie een must voor je kantoor? Moet je echt met blockchain-accounting beginnen? Hoe kan een intern opleidingsbeleid je personeelstekort helpen oplossen? Wat zijn precies de voordelen van cloud-accounting? En hoe ver ga je in data-security?

In het gratis e-book over Trends in Accountancy getuigen verschillende accountants over hun twijfels en mogelijke oplossingen. Zo geven sommige klanten toe dat werken in de cloud soms erg kwetsbaar voelt. ‘Anderzijds is mijn softwareleverancier ook expert in softwarebeveiliging. Ik zou het zelf niet veiliger kunnen regelen.’ 

Ben je ook benieuwd naar 2022? 

You’d better be! Want na een dipje in 2020 klimmen de cijfers voor de administratieve sector weer. De steile omzetstijging brengt een veel groter volume aan opdrachten mee.  Volle opdrachtportefeuilles, in combinatie met een groot vertrouwen in de markt, maken dat zowat elk kantoor – groot of klein – voordeel doet met verdere automatisering. 

Daarom hebben we de digitale trends van 2022 netjes voor je opgelijst. Met do’s en don’ts, aandachtspunten en voordelen en cijfers. Ontdek praktijkverhalen over de toekomst van accountancy. Download binnenkort ons e-book over Accountancytrends in 2022.

Blog

Column Olivier Verhaege: de sprong richting de cloud

Lees meer
Blog

E-book: 10 stappen om je kantoor en je klanten mee te nemen in de digitale evolutie

Lees meer
Blog

E-book: Hét traject naar betrokken medewerkers binnen jouw accountantskantoor

Lees meer