Blog

5 vragen aan HB Accountants

Judith
|
5/08/2019

HB Accountants bouwt aan een volkomen wederzijds vertrouwen met hun ondernemers

 

HB Accountants kenmerkt zich door de warmte en passie waarmee ze met hun klanten omgaan. Bart Huybrechts, oprichter van HB Accountants, zijn vrouw Tinne en mede-vennoot Tim zorgen ervoor dat elke ondernemer zich onmiddellijk gehoord en geholpen voelt, en dat allemaal met een grote smile op het gezicht.

Hoe ben je begonnen met HB Accountants?

Bart: “De effectieve ‘déclique’ is er gekomen doordat de spreekwoordelijke wortel tot partnership bij het kantoor waar ik destijds werkzaam was opnieuw een jaar werd opgeschoven. Toen maakte ik principieel het besluit: “Tijd om zelf m’n peekes te zaaien!!  ”.

Nu, als boerenkleinzoon en opgegroeid in een zelfstandig nest stond het eigenlijk in de sterren geschreven dat ik vroeg of laat op eigen benen zou staan. Het is echter de tandem met mijn echtgenote Tinne, die op een eerder spontane manier ook professioneel mijn sparring-partner werd, die ervoor gezorgd heeft dat we een niveau hoger en dus ook een sneller tempo gingen spelen.”

Wat drijft jullie?

Bart: “Onze WHY luidt “Building Trust by Crossing Finance”. Ons team geeft dagelijks het beste van zichzelf op het vlak van samenwerking, engagement en innovatie om onze dromen en deze van onze klanten na te jagen. We trachten verder te gaan dan de jaarrekening en de fiscale aangiften. Dit is alleen mogelijk wanneer er een volkomen wederzijds vertrouwen bestaat tussen de HBA-medewerkers en onze klanten. In vele gevallen zijn we als accountant één van de weinige klankborden van de ondernemer. Op die manier trachten we ook het vertrouwen van de klant in zichzelf en zijn onderneming een extra duwtje in de rug te geven.”

Wil jij ook sneller schakelen met je klanten?

Lees 10 tips hoe je meer processen kunt automatiseren in ons ebook.

Jullie hebben onlangs de Customer Intimacy Award gewonnen. Waaraan hebben jullie deze award verdiend?

Tinne: “Door gewoon ons zelf te zijn, denk ik. Om die reden was het misschien ook wel een grote verrassing voor ons dat we met deze prijs aan de haal mochten gaan . Verrast, maar uitermate trots kropen we na het Yuki Gala onder de wol.

We zijn van nature uit een kantoor dat sterk gefocust is op de klant en zijn doelen en/of bekommernissen. Zo trachten we een sterke vertrouwensband op te bouwen met hen en proberen we strak de vinger aan de pols te houden zodat we snel kunnen inspelen op de momenten dat het er echt toe doet.

Uiteraard houden we de Yuki monitor wel in de gaten en nemen we persoonlijk contact op met onze ondernemers die een gemiddelde of lage tevredenheidsscore aanvinkten. Deze feedback wordt dan op regelmatige tijdstippen gedeeld met het team zodat we daar waar nodig onze aanpak bijsturen om herhalingen van deze feiten te vermijden.”

HB Accountants organiseert zelf ook heel wat events. Wat betekenen deze events voor jullie klanten?

Tinne: “Inderdaad. Eigenlijk is dit destijds begonnen met een Yuki introductie voor een specifieke groep van onze cliënteel. We merkten dat niet alleen het inhoudelijke aspect van de avond hen interesseerden, maar dat men ook soms van ver afzakte om ons en onze medewerkers beter en op een andere manier te leren kennen. Tevens vinden ze het interessant om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen; op zoek naar een extra klankbord. 

Als structureel partner van de vzw To Walk Again, de organisatie van Marc Herremans die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking, hadden we de eer en het genoegen dat Marc zijn verhaal kwam delen op onze nieuwjaarsreceptie van dit jaar. We trekken allemaal wel eens een slechte kaart in het leven, maar “The only time you fail, is when you give up trying…”. De aanwezigen op die avond zullen deze niet snel vergeten en zijn tevens met een extra boost het nieuwe jaar in gestapt. Dit event was een schoolvoorbeeld van onze why: “Building Trust by Crossing Finance”.”

Jullie hebben een sterk en hecht (en Happy) team, hoe werken jullie hieraan?

Bart: “Klopt, we zijn zeer fier op ons HBA-team, dat éénmaal per jaar wordt omgedoopt tot het “Happy2C”-team voor onze deelname aan Run To Walk Again. Als voormalige voetballers beseffen Tim, mijn mede-vennoot, en ik maar al te goed dat je pas successen kan boeken als iedereen van het team op zijn lievelingspositie wordt uitgespeeld en zich betrokken voelt bij het waarom en hoe van de organisatie. Onder het motto “Work Hard, Play even Harder” trachten we de teamgeest en de winning spirit verder aan te scherpen. Onze SummerBBQ, btw-dinertjes, Run to Walk Again of de jaarlijkse Extra Muros zijn maar enkele van de leuke uitspattingen die HB Accountants rijk is. Hierop nodigen we ook regelmatig de partners van onze medewerkers uit zodat zij zich eveneens betrokken voelen bij HB Accountants, want wij zijn er ons terdege van bewust dat in stressvolle periodes dit een impact kan hebben op hun gezinsleven. Dan is dat het minste wat we kunnen terugdoen.

Zo groeit het HBA-team niet alleen qua vertrouwen in elkaar, maar wordt het ook spontaan stap voor stap ietsje groter. Als kapitein is dat zeer fijn om te zien en te mogen meemaken. En met de Yuki award op zak, kan het jaar 2019 al niet meer stuk voor ons… “

Yuki Masterclass 2022
Evenement

Schrijf je in voor de Yuki Masterclass!

Lees meer
Yuki 10 stappen naar digitalisering
Nieuws

Ondernemen en administratie: de klok rond

Lees meer
Blog

E-book: 8 tips om je klanten blij te maken

Lees meer